У Львові заяву про реєстрацію шлюбу можна буде подати онлайн

5456 0
Демо-версію онлайн-сервісу послуг РАГСів міністр юстиції Павло Петренко представив на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Окрім того, міністр проанонсував майбутній запуск сервісу за 10 днів. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника обласного управління юстиції Ярослава Жуковського про те, коли нововведення з’явиться у Львові.
фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

За словами міністра юстиції Павла Петренка, цей сервіс дасть можливість людям не звертатися безпосередньо до РАГСів, вистоюючи черги для отримання документів або оформлення заявки.

Виконуючий обов’язки начальника обласного управління юстиції Ярослава Жуковський каже, що прогнозовано у Львові ресурс вдасться запустити до кінця липня: «Нові функції РАГСів, які планується вводити, ще потребують узгодження з міністерством. Якщо сервіс вдасться запустити до кінця липня, то львів’яни матимуть змогу подавати заяви на реєстрацію шлюбу онлайн. Зараз ми працюємо над технічними та юридичними особливостями, що дадуть змогу запустити сервіс. Він передбачає надання й інших послуг, які наразі тільки розробляються».

Спілкувалася Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!