У Львові займуться благоустроєм Простору Синагог

2777 0
Це місце дуже популярне серед львів’ян, але не в надто культурний спосіб.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

З бюджету міста виділять 180 тис. грн на обслуговування «Простору синагог».

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Виконком вирішив, що доглядом та благоустроєм території «Простору синагог» займатиметься ЛКП «Бюро спадщини», яке отримає з бюджету міста 180 тис. грн для формування статутного фонду.

«Ця територія зараз загальнодоступна. Люди там відпочивають, читають написи, які викарбовано на плитах. Однак, там також приходять і розпивають спиртні напої, гуляють з собаками, хоча є ознакування, що це роботи не можна, а потрібно поводитися гідно до того місця», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Тож за рішенням виконкому, ця територія потребує щоденного догляду і, враховуючи, що вона була відкрита у 2016 році, потребує оновлення.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: Простір Синагог

«Раніше такий догляд здійснювався на замовлення Галицької районної адміністрації. Відтепер доглядом за цією територією цього року буде займатися «Бюро спадщини», – повідомила Лілія Онищенко, начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР.

Нагадаємо, управління охорони історичної спадщини міськради Львова вже пропонувало облаштувати пост муніципальної варти біля «Простору синагог».

«Простір синагог» – пам’ятка єврейської історії, яка донедавна була занедбаним і маловідомим місцем. Три споруди, що знаходились в самому серці Львова – «Золота Роза», Велика міська синагога та Бейт Гамідраш – були знищені під час Голокосту. Обговорення щодо вшанування цих місць єврейської історії розпочалось в 2008-му році між владою міста та учасниками конференції «Єврейська міська спадщина Центрально-Східної Європи».

Проєкт «Простір синагог» – це територія, обмежена вул. Староєврейською, будинками № 3 і № 5 на вул. Арсенальній, будинком № 29 на вул. І. Федорова.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!