У Львові збережуть майже 300-річний дуб, що росте в центрі міста

1581 0
Дерево планують огородити та встановити попереджувальні та інформаційні таблички.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові вирішили зберегти дерево, якому близько 280 років. Воно росте у парку імені Івана Франка. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 13 жовтня.

Джерело: пресслужба ЛМР

Крім того, у місті розроблять програму страхування від нещасних випадків у зв’язку з падінням дерев на території Львівської територіальної громади.

Читайте також: Як може змінитися парк Франка у центрі Львова після реконструкції. Візуалізація

«Є віковий дуб, якому орієнтовно 280 років. Звісно, ніхто не ідеальний в такому віці, але він він відповідає умовам аварійності. Дуже важливо зберігати такі дерева. Ми для цього вирішили провести ряд заходів, які можуть його убезпечити. Також, передусім, важливо мати систему страхування від різних наслідків, які можуть завдати дерева та їх падіння. Ми пропонуємо її розробити до кінця року», – сказала начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Зазначається, що ЛКП «Зелений Львів» повинно встановити огородження навколо вікового дерева та попереджувальні, інформаційні таблички для уникнення імовірних негативних наслідків через обставини непереборної сили (буревії, вітроломи тощо). Також Галицька районна адміністрація має встановити дорожній знак «Заборона паркування» поблизу дерева. До того ж, дубові проведуть тест статичного навантаження.

Нагадаємо, що у парку Франка в центрі Львова демонтували дитячий майданчик. На місці знесених старих ігрових елементів створять нову тематичну зону за мотивами твору Івана Франка «Лис Микита». 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!