У Львові збільшать кількість контролерів у електротранспорті

3752 0
Із січня 2017-го року у трамваях і тролейбусах міста посилять контроль за тим, як пасажири купують і компостерують квитки. Для цього на лінії вийде більше працівників, які штрафуватимуть за безквитковий проїзд.
Фото ілюстративне: wz.lviv.ua

Фото ілюстративне: wz.lviv.ua

З Нового року до контролю, окрім інспекторів служби безпеки, будуть залучені інші працівники підприємства, які за бажанням отримали відповідні посвідчення на право здійснення контролю, а також жетони контролера. Окрім цього до контролю за платіжною дисципліною пасажирів будуть залучені працівники «Муніципальної дружини», – повідомляють на сторінці «Львівелектротранс» у Facebook.

За безквитковий проїзд у трамваях і тролейбусах штрафуватимуть у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду – 40 грн, що передбачено статтею 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також львів’янам нагадують, що за відмову сплатити штраф на вимогу контролера, образу останнього чи фізичний опір теж існує адміністративне покарання.

У «Львівелектротрансі» пояснюють, що посилення контролю пов’язане з необхідністю мати стабільний дохід від реалізації квитків, оскільки саме з неї підприємство отримує кошти на подальшу діяльність.

Нагадаємо, львів'ян закликають не залишати використані квитки в трамваях, бо це завдає значних збитків «Львівелектротрансу» . Штрафувати за такі дії контролери не мають права, однак закликають людей бути самосвідомими й не передавати один одному квитки.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!