У Львові збільшать площу Снопківського парку-пам’ятки

1284 0
Снопківський парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою.
фото: вікіпедія

фото: вікіпедія

Площу Снопківського парку між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою збільшать до понад 47 га за рахунок земель комунальної власності ЛМР. За зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» проголосували вчора, 13 липня, на сесії депутати Львівської обласної ради.

Межі парку-пам’ятки у Львові будуть чітко визначені, відповідні зміни внесуть у земельно-кадастрові облікові документи. Об'єкт перебуватиме під охороною Львівської міськради.

Читайте також: У Львові хочуть створити живий парк Пам’яті загиблих у російсько-українській війні

На думку обласних депутатів, розширення межі парку підвищить його ландшафтну репрезентативність, сприятиме покращенню екології та збільшить громадський простір.

Для довідки

Снопківський парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Нагадаємо, що улітку минулого року на краю парку Снопківський, на вулиці Кримській, 57, біля місцевого ставка розпочалося будівництво чотирьох спарених котеджів. Мешканці, які живуть неподалік, оскаржували це рішення. У серпні того ж року відбулася перевірка Держекоінспекції, яка провела заміри і виявила порушення. Після цього забудовник почав оскаржувати рішення Держекоінспекції в судах. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!