Політична реклама

У Львові збудують станції, які нейтралізовуватимуть неприємний запах

1543 0
У Львові цьогоріч збудують дві станції дозування хімреагентів.

На Сихові планують збудувати дві станції, які допоможуть уникнути неприємного запаху. З екологічного фонду міського бюджету водоканалу виділили 650 тисяч гривень на проектування і будівництво станцій дозування хімреагентів. Про це повідомила Експресу Уляна Горбата, прес-секретар Львівводоканалу.

У межах мікрорайону Сихів (проспект Червоної Калини, вул. Стуса, Угорська) прокладені напірні колектори. Відтак, у цьому місці часто виникає неприємний запах.

Причина виникнення смороду - те, що у напірному колекторі без доступу кисню відбувається активне гниття органіки з виділенням сірководню. Відтак, виникає подвійна проблема для водоканалу - по-перше, з'являється неприємний запах, по-друге, сірководень руйнує каналізаційні колектори, руйнуючи не лише бетон, а й залізо.

Кілька днів тому на Сихові через цю проблему провалився колектор. А вирішити її допоможуть станції дозування хімреагентів: до стоків додаватимуть речовини, які не дозволятимуть сірководню виділятися з нечистот.

Будівництво станцій розпочнеться влітку, триватиме воно недовго, і вже до осені планують запустити станції в експлуатацію.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!