У Львові почали будувати житло для вагітних жінок, які рятуються від війни

3061 0
Такі будиночки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Товариство Червоного Хреста України розпочало у Львові будівництво будиночків для вагітних жінок, які знайшли у Львові прихисток від війни. Організація інвестує у проєкт 26 мільйонів гривень. Таке містечко розгортають у районі вулиці Тракт Глинянський, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Біль за білими дверима, або Чому Зоя боїться грому

Реалізувати проєкт, за словами міського голови Львова Андрія Садового, планують до середини липня.

«Ми почали минулого тижня спільно будувати будиночки для вагітних. Плануємо до 15 липня завершити будівництво. Товариство Червоного Хреста працює швидко та показує дуже потужну динаміку у проєктуванні, виробництві, доставці, монтажу, збиранні та омеблюванні будиночків. Йдеться про інвестиції у 26 мільйонів гривень», – повідомив Андрій Садовий.

Він також нагадав, що у Львові планують побудувати реабілітаційний центрдля поранених.

Тож у Львові зведуть два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м кв. Тут облаштують спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі будиночки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок.

Читайте також: У Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених на війні українців

Нагадаємо, у Львові на вул. У. Самчука вже розгорнули одне модульне містечко із 88 будиночків, де заселилось близько 350 вимушено переміщених українців. Водночас, завершують роботи в модульних містечках на вул. Пулюя та у Сихівському районі, які забезпечать тимчасовим житлом ще орієнтовно 700 переселенців.

Репортаж із модульного містечка для переселенців у Львові читайте тут.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!