Львів збиратиме «Тонну Добрих Речей» для солдат та потребуючих. Як долучитись?

2412 0
23 грудня Львів приймає естафету у всеукраїнській благодійній акції «Тонна Добрих Речей». Добрі речі готові прийняти осередки, які займаються допомогою воїнам в АТО, та надійні громадській організації, які займаються допомогою незахищеним верствам населення. Запланований обсяг гуманітарної допомоги – 1000 кг.
Фото: ladyzhurnal.ru

Фото: ladyzhurnal.ru

Благодійна акція «Тонна Добрих Речей», що вже охопила чотири регіони України, розпочалась цього літа, інформує прес-служба Львівської міськради. 

«Для нас ця акція була способом, щоб показати людям, як з допомогою невеликого кроку вони можуть зробити щасливішими тих, хто потребує якихось речей, теплоти або елементарної уваги. В Одесі ми розпочали працювати як проект ще рік тому, коли зароджувалась ідея з жовтими пакетами, з самого початку вони були потрібні, щоб залишати їх в публічних місцях для збору речей для малозабезпечених людей. Такі пункти організовувались для того, щоб потребуючі знали, куди можна прийти та отримати необхідні речі. Але цього літа ми познайомились з міжнародним благодійним фондом «Гарних справ» та розпочали відкривати стаціонарні пункти збору, де працювали волонтери. Ми почали величезну роботу по сортуванню і розподіленню речей, в нас були заявки від людей про потребу тих чи інших речей», - розповіла Катерина Железова, керівник соціального проекту «Добрі Речі».

Задум організаторів полягав в тому, щоб зібрати гуманітарну допомогу для дитячих будинків та інтернатів, а також багатодітних родин, біженців та людей похилого віку. Для цього у містах України відкрили точки збору, де у спеціальних пакетах учасники залишали свої старі, але ще хороші іграшки, одяг, взуття, книги тощо. Акція вже відбулась в Одесі, Луцьку, Києві та Мукачево.

Вже через місяць після старту (18 серпня) результат у 1000 кг допомоги було зафіксовано Одесі. Після цього усі наступні міста показували таку ж високу активність серед населення.

Кожне місто обрало собі свою схему збору. У Львові пакети для добрих речей можна буде взяти в районних адміністраціях. До кожного пакету «Добрі Речі» буде додано список місць, куди можна їх занести.

«Ми розуміємо, що у Львові, насправді, дуже якісно розвинута платформа місць, де можна принести ці речі. Це товариство Червоного хреста, Центр допомоги вагітним у кризових ситуаціях, християнське кафе «Витанія», ГО «Оселя», Центр обліку та нічного перебування громадян і звичайно центри, які допомагають бійцям АТО. Ми розмістимо ці пакети в шести Центрах надання адміністративних послуг у кожному районі Львова, до кожного пакета буде доданий флаєр, де вказано інформацію, куди можна здати ці корисні речі. Початок самої акції заплановано на завтра після обіду, адже сьогодні очікуємо отримати усю кількість пакетів. Для початку, це буде близько 400 штук, які будемо збільшувати по мірі потреби», - зазначив Антон Шишкін, заступник начальника управління міжвідомчої координації ЛМР.

Взяти пакети та флаєри можна у Центрах надання адміністративних послуг. Прийом речей здійснюється за адресами:

Товариство Червоного Хреста,

Посуд, іграшки, постільну білизну, рушники, одяг і взуття (найбільше – для чоловіків).

вул. Героїв УПА, 78, у понеділок, середу та п’ятницю з 10.00 до 13.00. Телефон: 239-32-91.

Осередок допомоги вагітним у кризових ситуаціях,

Уживаний дитячий одяг, одяг для вагітних.

вул. Широка, 81-а, ОДВ "Надія" (3-ій поверх, Школа сім’ї), попередньо зателефонувавши на номер 067-609-50-49 або 067-391-45-36.

Християнське кафе "Витанія"

Одяг, моркву, буряки, картоплю та інші продукти до церкви-каплички святого Володимира та Ольги (вулиця Симоненка, 5-а) або в кафе "Витанія", попередньо зателефонувавши на номери: 097-118-37-57 (Ольга), 097-632-03-69 (Мар’яна).

ГО "Оселя"

Одяг, посуд, їжу, медикаменти, предмети домашнього ужитку й інше.

Щодня вантажний автомобіль організації виїжджає на виклики львів’ян. 

Львів – Винники, вулиця Франка, 69, а також у “Майстерню добрих справ” (вулиця Угорська, 2). Телефон: 296-33-03.

 «Оселя» розмістила у Львові контейнери, в які можна покласти одяг,:

- Церква Вознесіння Господнього (вул. Широка, 81а, біля входу);

- Церква Святих Володимира і Ольги (вул. Симоненка, 5, біля входу);

- Заправка ОККО (вул. Джорджа Вашингтона, 12 – на розі з вул. Пасічна);

- Музей ідей (вул. Валова, 18а);

- Церква Різдва Пресвятої Богородиці ( пр. Червоної Калини, 70).

Центр обліку й нічного перебування бездомних громадян, соціальний працівник:

Чоловічий одяг і взуття, білизна, чоловічим шкарпеткам, теплі светри, штани, спортивний одяг. Господарські товари: мило, зубнима паста, щітками, білизна, матеріали для перев’язування.

вул. Кирилівська, 3-а (бічна Шевченка). Телефони: 233-14-79, 233-10-49.

Допомога АТО

Координаційний центр підтримки фронту, вул. Винниченка, 16.

Ініціатива «Допомога Армії України», вул. Наливайка, 5.

Головна пошта – відділення прийому.

Біля пам'ятника королю Данилу - по вівторках, четвергах та суботах 17:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!