У Львові збиратимуть українські книги для Маріуполя, Краматорська та Добропілля

1090 0
Волонтери проекту «Відкрий українське» на Форумі видавців збиратимуть книжки для мешканців Краматорська, Добропілля і Маріуполя. Приносити книжки можна до намету №6 на книжковому ярмарку, в книгарню «Є» (проспекті Свободи, 7), а також залишати їх у скриньках з логотипом «Відкрий українське», які будуть розташовані у різних локаціях Форуму видавців.

Організатори наголошують, що найбільш затребуваною є сучасна українська та зарубіжна література, дитячі книжки, українські журнали. Зібрані книжки передадуть бібліотекам та мешканцям цих міст Донбасу. Подарункові книжки бажано підписати і залишити щирі побажання для читачів з Донбасу, пише ZAXID.NET.

«В тому, що українська книжка потрібна мешканцям звільнених міст Донбасу, я переконався, коли презентував «Відкрий українське» у Слов’янську, – розповів співкоординатор проекту, студент Павло Островський. – Українська спільнота у Слов’янську жива і активна. На День Незалежності вийшли близько восьмисот мешканців Слов’янська. Щонеділі активні городяни збираються на віче і обговорюють нагальні питання. У місті багато української символіки, молодь фарбує мости і зупинки, і все більше людей відкривають для себе Україну. Нас чудово приймали в Слов’янську, а городяни охоче брали книжки українською для себе та своїх дітей. Також ми передали книжки в Димитров і Дружківку, а на Форумі видавців будемо збирати книжки для Краматорська, Добропілля і Маріуполя. Громадяни, які уважно стежать за розвитком подій у Маріуполі, знають, що маріупольці обрали Україну, і готові захищати своє місто від окупантів. Наша мета – розширювати український простір на Донбасі, щоб українська книжка була доступна в кожному місті», – зауважив Островський.

В рамках Форуму видавців, 12 вересня о 15:00 у блакитній залі Палацу Потоцьких волонтери та партнери проекту «Відкрий українське» зроблять підсумки перших двох місяців проекту, а також поділяться своїм баченням перспектив українського Донбасу. Активісти радіють, що ідея підтримувати Донбас українською книжкою набуває популярності.

«У Києві книжки для мешканців Донбасу збирає громадський рух «Не будь байдужим», а у Львові активісти Економічного бойкоту опікуються бібліотекою Артемівська і збиратимуть для неї книжки. Маю надію, що такі ініціативи з’являться і в інших областях», – зазначив Павло Островський.

Довідка:

Проект «Відкрий українське» започатковано 17 липня 2014 року у Львові. За півтора місяці волонтери та партнери проекту зібрали понад 2000 книжок. Активісти відправляють україномовну літературу у звільнені міста Донбасу. На початку серпня волонтери передали книжки в м. Димитров, які на місці розповсюдили активісти Димитровського патріотичного руху. У серпні-вересні активісти передали кількасот книжок для бібліотека Слов’янська та Дружківки. У Львові діють два стаціонарних пункти збору книжок – вул. Коперника, 42 (будинок вчителя, середа-п’ятниця, з 11:00 до 14:00) та книгарня «Є», що на просп. Свободи, 7.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!