У Львові збиратимуть українські книжки для Артемівська. Як долучитись?

2431 0
У Львові під час форуму видавців збиратимуть українські книжки для бібліотеки Артемівська (Донецька область). Tvoemisto.tv дізналось, як львів’яни можуть долучитися до збору книг.
Фото організаторів

Фото організаторів

«До Економічного бойкотного руху звернулась журналістка й громадянська активістка з Артемівська, розповіла про бібліотеку, де хотіли б мати українські книжки. В їхньому вішлисті – Андрухович, Карпа, Дереш, Прохасько, Іздрик, Кокотюха та інші сучасні письменники, а також класика. Але, звісно ж, будь-які українські книжки бібліотеці не завадять. Український Донбас буде вдячний за українські книжки!», – розповів tvoemisto.tv організатор акції, активіст бойкотного руху Отар Довженко.

Організатори акції наголошують, що Артемівськ – це місто на півночі Донецької області, де мешкає понад сімдесят тисяч людей, і яке в давнину було козацьким й називалось Бахмут.

«Потім там був совок, потім там панувала Партія регіонів і обирали до Верховної Ради Сергія Клюєва. Потім там була ДНР. Зараз там українська влада і знов може бути Україна… У центральній міській бібліотеці Артемівська близько дев’яноста тисяч книжок. Їх регулярно читає близько восьми тисяч людей – це багато, але може бути більше. Також там проходять літературні вечори і презентації, творчі зустрічі, дискусії, кіноклуб. Держава виділяє мізер на закупівлю нових книжок. Тому з українських книжкових новинок до Артемівської бібліотеки не потрапляє майже нічого», – кажуть організатори.

Під час Форуму видавців волонтери Економічного бойкотного руху збиратимуть книжки для Артемівської центральної бібліотеки на території книжкового ярмарку. Сі охочі також можуть покласти свою книжку-подарунок до скриньці у Львівській свічковій мануфактурі (площа Музейна, 1 – біля Домініканського собору). Або зателефонувати організаторам 067 630 61 65 (Отар Довженко).

«Я знаю, що проект «Відкрий українське!» також збиратиме книжки для бібліотек Донбасу, але ми вирішили взяти «шефство» саме над цією бібліотекою. Артемівськ – це місто, де не прижилася ДНР, і де зараз відроджується українська громадянська свідомість, і я думаю, що книжки, які пожертвують львів’яни та гості Форуму видавців, підуть на користь. До речі, в наметі на Форумі видавців, де ми збиратимемо книжки, зголосився чергувати Роман Кисляк – унікальна людина, волонтер із Донбасу, який врятував багатьох мешканців міста, вивіз їх у на безпечну територію через блокпости ДНР уже під час бойових дій», – сказав Отар Довженко. Приносити книги можна 10-13 вересня.

Читайте також: ТОП-10 подій Форуму видавців у Львові, які варто відвідати


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!