На правах реклами

У Львові створюють карту закладів з російською попсою. Як долучитися

3351 0
У Львові створюють «чорну карту» громадських закладів із російською попсою. Мешканців міста запрошують долучатися та зазначати, коли та в якому саме закладі вони чули музику такого формату.
фото: uhradio.com.ua, Facebook

фото: uhradio.com.ua, Facebook

Із такою ініціативою виступили активісти Української галицької партії (УГП). Львів'ян, які останнім часом чули російську музику у кафе, ресторанах, магазинах, перукарнях чи маршрутках, закликають повідомляти про це на сторінці партії у мережі Facebook. Наступним кроком активістів стане  проведення спеціальної кампанії серед власників таких закладів.

Як розповіли Tvoemisto.tv в міській організації УГП, збір закладів триватиме не більше, аніж тиждень. На думку активістів, львів’яни, які хочуть висловитися, зроблять це оперативно. Через тиждень планують підбити підсумки та переходити до наступних кроків.

Читайте також: Російська попса та концерт за участі Тараса Петриненка. Що трапилось у Львові?

«Учора ця інформація дуже швидко поширилася в соціальних мережах. За дві години ми мали вже більше, аніж сотню перепостів. Користувачі поширюють мапу як на своїх приватних сторінках, так і в різноманітних групах. У коментарях люди залишають інформацію про заклади з російською музикою: адреси, назви та коли вони чули. Отримуючи ці дані, ми щодня оновлюємо карту. Ми відслідковуватимемо коментарі як на нашій сторінці, так і в різноманітних спільнотах, де користувачі поширили інформацію», – повідомили в міській організації УГП.

Карту можна переглянути ТУТ.

Окрім того, активісти планують відслідковувати та відзначати заклади, які популяризують українську музику. Зараз триває обговорення форми цієї відзнаки. 

Спілкувалася Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!