У Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати

9586 0
Вартість одного приблизно 40 тис. грн.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Львові потрібен фонд швидкого реагування, який забезпечуватиме кисневими концентраторами людей удома, допоки ті чекають на госпіталізацію. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала волонтерка, керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

«З інтервалом в п‘ятнадцять хвилин два повідомлення від знайомих, про те, що в них ковід, ситуація погіршилася, лікарі кажуть госпіталізуватися, але швидка поки не забирає, запитують чи маю кисневий концентратор. Люди чекають на мою відповідь, а я не знаю що сказати, бо зараз в мене лише один концентратор на всіх, він вже зарезервований», – пише вона.

Читайте також: «Один хворий заражає щонайменше двох у день». Львівський лікар – про поширення Covid-19

Вона також додає що має чимало запитів від лікарень на концентратори, бо кисневих точок не вистачає, а пацієнтів все більше. Тому, каже волонтерка, потрібен фонд швидкого реагування з кисневих концентраторів для людей вдома.

«Для того, щоб пережити ніч, щоб дочекатися швидкої чи місця в лікарні просто, щоб дихати і не боятися, що цей подих буде останнім. За грубими підрахунками і спираючись на досвід колег з Києва і Одеси, до яких докотилось раніше, щоб хоч якось перекрити потребу і дати можливість людям протриматися до того моменту, коли їм стане легше/заберуть в лікарню, нам потрібно щонайменше тридцять концентраторів. Вартість одного приблизно 40 тис. грн», – пише волонтерка.   

Читайте також: Центр легеневого здоров'я у Львові заповнений на 100% «ковідними» хворими. Що далі

Реквізити для переказів:

  • картковий рахунок 5169330511367333 (Ліпська Н.С. карта фонду)
  • р/р для юр. осіб і тих, у кого рахунки не в Приватбанку UA733052990000026007011001168 код ЄДРПОУ/ІПН 35620901 БФ «Крила надії»
  • для переказів з-за кордону liqpay.ua призначення платежу «Дихай Живи» реквізити продубльовані в першому коментарі

Нагадаємо, станом на ранок 26 жовтня у Львові та на Львівщині підтвердили 27 608 випадки інфікування коронавірусом, 783 людей померли (шестеро за добу), натомість 10 741 пацієнт одужав. У лікарнях області знаходиться 1656 хворих.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!