У Львові збирають гроші на реставрацію статуї Ісуса на куполі каплиці Боїмів. Як долучитись

2524 1
Студенти Львівського інституту Університету банківської справи проведуть для цього щорічний «Аукціон надій».
Фото: Аукціон надій/Facebook

Фото: Аукціон надій/Facebook

20 грудня у Львові відбудеться вже 13-й благодійний «Аукціон надій», під час якого збиратимуть кошти на реставрацію скульптури Ісуса Христа на куполі каплиці Боїмів. На аукціоні представлять твори багатьох сучасних художників зі Львова та всієї України, повідомляють організатори.

«Фігура Ісуса Христа на куполі каплиці встановлена приблизно у 1597-1605 рр., до її створення був долучений вроцлавський будівничий Андрій Бемер – видатний скульптор Центрально-Східної Європи. Пам’ятка є унікальною і має велику архітектурну та мистецьку цінність. На жаль, статуя не реставрувалась близько 400 років і потребує порятунку! «Перехожий, зупинись і подумай, чи твоє страждання є більшим, ніж моє», – ці слова викарбувані у камені під двометровою скульптурою, звернені до кожного з нас», – ідеться в повідомленні ЛІУБС.

Читайте також: Реставрація пам'яток архітектури це питання безпеки

Аукціон відбудеться 20 грудня о 17:00 у приміщенні «Bankhotel» (вул. Листопадового Чину, 8). Також пожертви можна переказувати за реквізитами: ГС «Фонд розвитку банківської освіти та науки», код ЄДРПОУ 39580281, № 26000301351005 в гривнях, реквізити банку: філія – Львівське обласне управління АТ «Державний Ощадний банк України», код банку (МФО) 325796 з позначкою «Для 13-го Аукціону надій».

З лотами, що будуть представлені на аукціоні, можна ознайомитись на його Facebook-сторінці.

Нагадаємо, гроші на дослідження та реставрацію каплиці Боїмів також збиратимуть 5 грудня під час благодійного гала-концерту у Львівській опері, присвяченому 20-річчю Львова у переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

Протягом минулих 12 років завдяки Аукціону надій від університету вдалось втілити такі проекти: відновлення старовинної дерев'яної церкви у Кутах, інкубатор для пологового будинку у Львові, комп'ютерний клас для вихованців колонії у Городку, реабілітаційний кабінет для дітей з вадами слуху у Харкові, очищення ріки Вільшанка на Черкащині, креативний простір для нечуючих у Києві та інші.


Читайте також:
1 Грудня, 2018 18:29
666 ... автор отого напису "перехожий , зупинись і подумай ..... " в наші часи міг би плідно (для свого гамана) працювати в будь-який "кАмАнді" будь-якого кандидата в президенти України ... можете запропонувати політолухам , що наразі (і з давніх давен) кормляться біля отих "хазяїв" , походити по кладовищам ... там такої "мудрості" -- читати не перечитати ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!