У Львові, щоб завершити реставрацію давнього храму у Шевченківському гаю, збирають гроші

1416 0
Цей храм став першим сакральним об'єктом Музею народної архітектури та побуту у Львові.
Фото: Із Фейсбук-сторінки Юстина Бойко

Фото: Із Фейсбук-сторінки Юстина Бойко

Церкву Святої Софії – Премудрості Божої, яка є головним храмом Свято-Іванівської Лаври та першим сакральним музейним об`єктом Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького реставрують уже декілька років. Нині потрібні гроші, щоб завершити роботи у літній каплиці та у підземному Скиті. Про це повідомляє отець Юстин Бойко на своїй сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

«Церква і весь комплекс потребував цілковитої реставрації. І цього року ми її здійснили. Все це стало можливим завдяки небайдужим людям, меценатам. Залишилося завершити тільки упорядкування літньої каплиці та відновлення підземного Скита, про який мало хто знає», – пише він.

Хто бажає долучитись, може написати священнику у Фейсбуці, або ж надіслати кошти: 5168757356490310 Бойко Юрій Васильович.

Довідка.

Храм Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ Святої Софії – Премудрості Божої перенесли до Львова з села Кривки. Його освятив митрополит Андрей Шептицький 7-го липня 1931-го року. Храм – перший сакральний обєкт Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького, з якого він і розпочав своє існування. Храм також має статус пам'ятки національного значення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!