У Львові збирають кошти для хлопця зі СМА, який хоче запровадити соціальне таксі

5324 0
Через хворобу він змушений постійно проходити курси підтримуючої терапії.

У Львові просять допомогти 27-річному Назарію Гусакову зі СМА, який постійно мусить проходити курс підтримуючої терапії. Про це написала поетеса Ірина Рубець у Фейсбук. 

«Повірте, це буде справжнє Різдвяне диво, якщо Назар не змушений буде хоча б якийсь час думати, за які гроші він повинен купити курс підтримуючої терапії і яку додаткову роботу зробити, щоб їх отримати», – пише вона. 

Додамо, що Назар відстоює ідею соціального таксі, яке працює у Європі, та перші навчальні курси для водіїв на низькопідлоговому громадському транспорті. Бо попри те, що у транспорті є пандуси, водії часто не розуміють, з чим мають справу. Саме соціальне таксі існувало у Львові два роки, доступ мали лише ті, хто записався у реєстр. Назар пропонує запровадити кілька видів автомобілів для людей із інвалідністю.

«Це має бути і габаритний бус для діток і, приміром, Fiat doblo, в якого забирається середнє крісло, а з багажника викидається пандус. Водій має тебе закріпити спеціальним кріпленням» казав він. 

Читайте також: Непростий хлопець із Левандівки. Як Назар переборов себе та допомагає іншим

Зазначимо, Назар – активний адміністратор групи «Чим живе Левандівка», що налічує вже понад 24 тисяч учасників. Він добре знає проблеми району і бореться за доступність у місті. Але таким соціально активним він був не завжди.

Назар може безперешкодно рухати тільки пальцями руки, тому він спокійно може набирати кнопки на телефоні, а от вже підняти сам слухавку з візка до вуха – ні. Болю у м’язах він не відчуває, хоча з часом м'язи все слабшають


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!