У Львові збирають кошти на порятунок найбільшого дерева в місті

2074 0
«Операцію» дереву проводитимуть цієї суботи, 1-го серпня.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

У Львові пролікують тополю у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Для того, щоб обрізати гілки, потрібно орендувати 30-метрову вишку за 7 тис грн. Львів'ян просять долучитися до збору коштів на порятунок дерева.

Читайте також: Як рятують найстарішу у Львові сакуру

За словами керівниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової, це найбільше, хоч і не найстаріше дерево Львова. Цю тополю було видно вже на фото з відкриття парку Культури в 1956 році і вже з омелою

«Тополя потребує фризури, частина її розкішної крони перебуває в недоброму стані: гілки труться, поламані гілки лежать на живих, наявні небезпечні необроблені пристовбурні злами, сухі гілки фатально нависають на висоті 25 метрів», – розповіла Олександра Сладкова на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Львові зламався 200-літній велетень-гінкго. Що про нього відомо

За її словами, у міському Природоохоронному фонді на лікування дерев передбачили цього року 50 тис. грн. Але щоб максимально ці кошти витратити власне на лікування дерев, витрати на автовишку та матеріали вирішили покривати спільним коштом. Вартість оренди автовишки – 7 200 грн.

Гроші можна переказати сюди або на карту Приватбанку: 5169 3600 0347 6631



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!