У Львові збирають кошти на візки для двох діток зі СМА. Оновлено

27697 0
Один візок коштує 140 тисяч гривень.
Фото з архіву Наталі Радиш

Фото з архіву Наталі Радиш

У Львові збирають кошти на візки для двох діток зі СМА Лук'яна та Софійки. Візки німецького виробника адаптовані для дитини зі СМА 1-го типу і обладнаний усім необхідним. Їх планують купити у Польщі, із ввезенням в Україну має допомогти Благодійний фонд «Даймо надію».

Читайте також: Ті, що потребують захисту щодня. Історії важкохворих дітей

Софія і Лук'ян не сидять самостійно, не тримають голову, м'язи спини слабкі і вони швидко втомлюються, в ніжках виражені контрактури, дихають вони лишень з допомогою ШВЛ. Тому діти потребують комфортної спинки сидіння, яка змінює кут нахилу практично до лежачого положення. Спинка доволі тверда, щоб дитина не провалювалася і водночас з м'яким покриттям, щоб не гризла.

Також візки мають мати посилену вісь, щоб вони не ламалися через додаткове навантаження апаратами ШВЛ, відсмоктувачем та пульсоксиметром.

За попередніми підрахунками, вартість одного візка становить 140 тисяч гривень. Благодійний фонд «Даймо надію» проплатив 147 000 грн. Наталі вже вдалося зібрати 95 526 грн, залишилося ще 38 474 грн. 

Реквізити для допомоги Софї та Лук'яну: 

5168745030803057

Радиш Н.С.

Станом на вечір 18 жовтня кошти на візки вдалося зібрати. Кошти, які залишаться зі збору, мама Наталя Радиш скерує на закупівлю розхідників до інгаляторів та іншої дихальної апаратури для дітей.

Читайте також: У Львові затвердили програму підтримки дітей з рідкісними хворобами

Сонячні діти Софійка і Лук’ян мають генетичне захворювання м’язів (СМА), хворобу Вердніга-Гофмана. Діти поступово втратили навики рухатися, можливість самостійно їсти, говорити і навіть дихати.

Тривалість і якість життя таких дітей напряму залежить від догляду за ними 24 години на добу, від фізичної реабілітації і підтримки дихальної системи. У таких діток уражаються м’язи і внутрішні органи, тому є труднощі з травною та серцево-судинною системою. 

Вони не утримують голівок, не сидять самостійно, а більшість дня проводять у своїх ліжечках. Детальніше про їхню історію боротьби за життя читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!