У Львові збирають підписи, аби зберегти Кінопалац «Коперник»

1736 0
У червні 2021 року закінчується договір оренди приміщення кінотеатру і його виставлять на аукціон.
Фото: Копернік

Фото: Копернік

У Львові збирають підписи на підтримку Кінопалацу «Коперник». Управління комунальної власності планує виставити на інтернет-аукціон оренду приміщення, у якому нині працює кінотеатр. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук арт-директор львівської мережі кінотеатрів «Кінопалац» Станіслав Тарасенко.

Читайте також: Куди зникає дух Львова. Справа магазину на Краківській

«Я та мої колеги по кіно готові продовжувати працювати тут, якщо нам продовжать оренду. Для цього мені запропонували написати офіційного листа від імені «Коперника» з підписами культурних діячів, розповсюджувачів, небайдужих глядачів, кінорежисерів тощо, які готові нам допомогти і хочуть, щоб ми продовжували робити те, що робимо. Наступного тижня збиратимемо підписи», – зазначив Станіслав Тарасенко.

За його словами, у червні 2021 року закінчується договір оренди приміщення кінотеатру, і нещодавно йому повідомили про те, що оренду приміщення незабаром виставлять на аукціон. Він каже, що готовий брати у ньому участь.

«Важливо, щоби аукціон не змінював цільового призначення приміщення. Ще важливий нюанс – ціна оренди», – каже він.

Тих, хто готовий підписати звернення, він закликає звернутися до нього у Фейсбук.  

Читайте також: Карантин добив. У Львові закривають культову українську книгарню

Нагадаємо, через зміни у законодавстві, що зобов’язують місто продовжувати договори оренди виключно через аукціони, чимало давніх крамничок та підприємств у Львові можуть зникнути.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!