У Львові зібрали кошти на стимулятор для Давидка. Медики незабаром проведуть операцію

1552 0
Кошти уже відправили у США, незабаром американська клініка надішле стимулятор, а львівські медики проведуть унікальну операцію зі встановлення.
Фото зі сторінки Юрія Федечка

Фото зі сторінки Юрія Федечка

Благодійники зібрали 1,8 млн. грн на стимулятор для дихання для 7-місячного Давида Борути з Турківщини. Тепер на нього чекає операція. До цього, небайдужі, за добу назбирали кошти на апарат ШВЛ, без якого хлопчик не провів і дня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив директор Благодійного фонду «Із янголом на плечі» Юрій Федечко.

Читайте також: Давидко, якому львів'яни збирали кошти на ШВЛ, уже не в реанімації. Відео

«Зібрано 1 834 250 грн. І більше того, ми встигли відправити кошти у США і вже невтомна Олександра Мальська спілкується з представниками американської клініки про терміни надсилання до України стимулятора і про потужну консультаційну підтримку нашим медикам під час виконання унікальної операції по встановленню стимулятора нашому маленькому герою», – зазначив він.

Стимулятор перешлють зі США, а львівські хірурги його імплантують. Тоді Давидко зможе дихати самостійно. 

Маленький Давид народився у вересні передчасно. З пологового дитину привезли до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ через проблему з диханням. Згодом медики з’ясували що у хлопчика рідкісний діагноз – двобічний парез діафрагми. Він не може самостійно дихати, бо його діафрагма не скорочується. Дихає малюк з допомогою апарату ШВЛ.

Читайте також: У Львові терміново збирають кошти, щоб відправити Кароліну на лікування за кордон

Всього за одну добу вдалось зібрати гроші на апарат ШВЛ (425 тис грн) для маленького Давидка. Згодом благодійники з усієї країни долучились до збору коштів на стимулятор для малюка.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!