У Львові зібрали понад 800 тисяч гривень на стипендії для семінаристів

1488 0
Перший такий захід відбувся у 2018 році під час святкування 50-річчя Владики Венедикта.
фото: «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ

фото: «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ

На стипендії для семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа залучили близько 800 000 гривень. Це відбулося в межах доброчинного банкету «Різдвяна просфора», що проходив у Львові вже вп’яте. Як повідомляє пресслужба ЛМР, головним організатором заходу традиційно стала БО «Фундація Духовного Відродження» ЛА УГКЦ.

Ініціатива збору коштів на стипендії для семінаристів належить правлячому єпископу єпархії Святого Миколая з осідком в Чикаго владиці Венедикту. Перший відбувся у 2018 році під час святкування 50-річчя Владики. Відтоді й проводять захід «Різдвяна просфора» для залучення стипендій для семінаристів.

Читайте також: «Не ми їх боялися, а вони нас». Історія отця УГКЦ, який пройшов випробування підпіллям

Цьогоріч до заходу долучилися архиєреї, зокрема, Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Владика Володимир, єпископ Чиказької єпархії УГКЦ Владика Венедикт.Прибули, аби стати меценатами стипендій для студентів семінарії підприємці, митці та інші благодійники.

Читайте також: Глава УГКЦ анонсував візит Папи Римського до України

Уперше меценатами стипендій стали священники-випускники Львівської духовної семінарії Святого Духа, які навчалися у закладі із часів виходу Церкви із підпілля та наразі провадять своє служіння як в Україні, так і поза її межами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!