У Львові зменшили площу під індустріальний парк у промзоні «Сигнівка»

3747 0
18,8 га виставлять на аукціон, щоби пришвидшити залучення інвестора на цій території.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У промисловій зоні «Сигнівка» зменшили площу під індустріальний парк із 33,8 до 15-ти гектарів землі. Таке рішення ухвалили депутати ЛМР під час пленарного засідання 5 березня.

Читайте також: У Львові затвердили межі індустріального парку «Сигнівка»

Вирішили, що 18,8 га ділянки на вулиці Північній виставлять на аукціон, щоби залучити підприємців під виробничу діяльність. Раніше у цій промзоні вже продали із аукціону 15 га, на яких почались відповідні початкові роботи.

Земля, яку виставлять на земельні торги, розрахована для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Мер Львова Андрій Садовий аргументував це рішення тим, що статус індустріального парку відлякує потенційних інвесторів через тяганину з документами.

«Усі чомусь думали, що будівництво індустріального парку — це преференції та пільги. На превеликий жаль, якщо земельна ділянка є в індустріальному парку, то потрібно оформити дуже багато додаткових документів, а пільг — немає. Тому люди, які хочуть купувати землю під виробництво, готові, щоб це було в промзоні «Сигнівка», але не хочуть, аби це було в індустріальному парку», — зауважив мер.

Водночас депутат ЛМР Роман Федишин запропонував поділити 15 га парку ще на менші ділянки, аби туди міг зайти малий та середній бізнес.

Читайте також: У Львові затвердили програму розвитку промислових зон Сигнівки та Рясного-2

Нагадаємо, що концепцію розвитку індустріальної зони «Сигнівка» загальною площею понад 52 га ухвалили ще у 2017 році. Індустріальний парк мали почати будувати у 2019 році. Очікувалося, що в ньому буде до 6 тисяч робочих місць. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!