У Львові зміняться правила реєстрації. Три нововведення

6700 0
Наприкінці минулого року в Україні прийняли ряд законодавчих актів у рамках децентралізації. Їх результатом стало розширення повноважень органів місцевого самоврядування, зокрема передання їм функцій реєстрації фізичних та юридичних осіб, а також місця проживання громадян. Про те, як впроваджують нововведення у Львові, Tvoemisto.tv розповіла керівник Центру надання адміністративних послуг Валентина Бартошик.
фото: facebook.com/cnaplviv

фото: facebook.com/cnaplviv

Що зміниться

«Відповідно до законодавства послуги, які є найбільш затребувані серед мешканців Львова, повинні бути наближені до влади, яка приймає відповідні рішення. Тобто ці нововведення мають на меті підсилити відповідальність місцевого самоврядування шляхом надання їм більших повноважень», – каже Валентина Бартошик.

Які послуги надаватиме місцеве самоврядування

Результатом цього процесу є те, що наразі місцевому самоврядуванню передані такі послуги, як:

Реєстрація бізнесу.

Реєстрація фізичних та юридичних осіб.

Реєстраціє речових прав  на нерухоме майно.

Станом на сьогодні ці послуги надає державна реєстраційна служба міністерства юстиції, а до кінця травня ці повноваження повинні перейти до органів місцевого самоврядування.

Щодо послуг реєстрації місця проживання (прописки/виписки), то у процедуру їх надання теж внесені зміни у законодавство, які передають повноваження реєстрації і зняття з місця реєстрації громадян місцевому самоврядуванню. Станом на сьогодні ці послуги надає міграційна служба, але для їх замовлення мешканці звертаються у ЦНАПи, які вже комунікують безпосереднньо із міграційною службою.

«Але вже з травня реєстрацію місця проживання будуть виконувати спеціальні органи, створені при районних адміністрація міста Львова. Тобто замовник звертатиметься у ЦНАП, де заповнюватиме відповідні бланки документів, адміністратор їх прийматиме, а орган реєстрації реєструвати. У результаті вихідні документи людина отримує у тому ж таки ЦНАПі», – розповіла Валентина Бартошик.

Нові ЦНАПи

Надання таких послуг заплановано міською радою через Центри надання адміністративних послуг. Зараз у Львові функціонує два територіальні ЦНАПи: на вулиці К. Левицького, 67, та на проспекті Червоної Калини, 72а. Цього року заплановано відкриття ще трьох офісів Центу: на вулиці Чупринки (Францівський район), на вулиці Хвильового (Шевченківський район) та на вулиці Виговського (Залізничний район).

Пошук кадрів

У зв'язку із цим збільшується штат працівників, які повинні забезпечити прийом громадян. Щоб забезпечити належне обслуговування і з метою проведення реєстраційних дій нині збільшується штат міської ради для того. «Ми шукаємо фахівців, які хочуть працювати у Центрах. У кожен офіс, враховуючи ту кількість звернень, що до них надходить, ми повинні набрати до 12 осіб. У вимогах до кандидатів на посаду адміністраора, зокрема, йдеться про закінчену вищу освіту, досвід роботи і комунікативні здібності», – розповіла керівник Центру надання адміністративних послуг у Львові. Детальніше про працевлаштування можна дізнатися за посиланням або ж на Facebook-сторінці.

Розмовляла Наталія Середюк

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!