У Львові змінили правила запису у дитсадки: 3 нововведення

13071 0
Нещодавно у Львові на виконавчому комітеті затвердили рішення про електронну систему реєстрації дітей дошкільного віку у навчальних закладах. Із жовтня 2013 року у місті вже функціонує електронна платформа для реєстрації, розробниками якої є харківські ІТ фахівці. Проте, наразі у Львові вже створили платформу, яка належатиме Львівській міській раді. Про те, які зміни у правилах реєстрації чекатимуть батьків у зв’язку з експуатацією нової платформи Tvoemisto.tv розповіла cпеціаліст з питань дошкільної освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики Наталія Клочко.
ілюстративне фото: demura.tv

ілюстративне фото: demura.tv

«Із харківськими ІТ спеціалістами ми співпрацювали 2,5 роки, але були у дечому незадоволені даною електронною системою. Виникали різного роду проблеми. Наприклад, згідно з нашими правилами, які були прийняті відповідно до наказу управління освіти,  батьки мали змогу реєструвати дитину лише в один дитячий садок. А ця система пропускала тих самих дітей кілька разів. Батьки вдавалися до хитрощів (змінювали дані зі свідоцтва тощо) і ми повинні були власноруч відшуковувати такі повторні заяви.

Також із 1 травня 2015 року розробник забажав гроші за користування даною системою. І з того часу, щоб використовувати платформу, завідувачі дитсадків повинні були сплачувати 75 грн щомісяця. Якщо перерахунок коштів не здійснювали – система не працювала», – розповіла Наталія Клочко.

Відтак, у Львові вирішили створити власну платформу для електроної черги. «Ми вирішили, що у нашому місці не бракує власних ІТ фахфвців. Після того почали співпрацювати із Міським центром інформаційних технологій при Львівській міській раді. Упродовж 2015-2016 навчального року у місті працювала робоча група, яка була створена із освітян і представників громадськості. Наразі ми спільно вже створили нову платформу для реєстрації та внесли певні зміни у положення»,  – каже cпеціаліст з питань дошкільної освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики.

Пропонуємо три нововведення, про які варто знати батькам при реєстрації дитини:

Три садки замість одного

За проханнями батьків нова електронна заявка, що буде в обігу вже із вересня цього року, передбачатиме можливість реєструвати дитину у три дошкільні заклади, серед яких можна буде обирати пріоритетний.

Можливість редагувати електронну  заявку

Тим батькам, які вже зареєстрували дітей у 2015/2014-му роках, не потрібно перейматися, бо нова заявка передбачатиме можливість вносити зміни. На старій платформі ця функція буда відсутня. Батьки змушені були писати заяву, резолюції і т.п. якщо, на прикад, переїжджали в інший район і хотіли змінити потенційний садок.

Відтак батьки матимуть змогу зайти у систему за власним кодом і внести в зміни. Варто зазначити, що нова система також одразу блокуватиме повторні заявки.

Тридцять днів днів замість десяти

Стара система передбачає, що після того, як завідувач дитсадка опрацювала список і змінила статус заявки із «на розгляді» на «підтверджено», батьки можуть подати документи протягом 10 днів. За новими правилами батьки матимуть 30 днів, аби підтвердити, що дитина ходитиме до садка. Розробники врахували той факт, що улітку багато батьків перебувають у відпустках і такий короткий термін не є зручним.

Нагадаємо, заявки до електронної черги можна можна заповнювати через рік після народження дитини. 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!