У Львові змінили локацію перших підземних контейнерів для сміття

2263 0
Замість вулиці Словацького їх встановлять на площі Соборній навпроти ТЦ «Роксолана».
Фото: Грінера Україна / Facebook

Фото: Грінера Україна / Facebook

На вулиці Словацького у Львові не розміщуватимуть перші підземні контейнери для сміття. Натомість їх встановлять на площі Соборній, 14, тобто навпроти ТЦ «Роксолана». Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 14 грудня.

Читайте також: Шлях пляшки: куди потрапляє пластик, який сортують львів’яни

Зміну локації пояснюють тим, що на вулиці Словацького у місці, де планували розмістити контейнери, виявили інженерні мережі ПАТ «Укртелеком» та «Львівобленерго». Контейнери встановлюватиме ТзОВ «Грінера Україна».

Згідно з попереднім рішенням виконавчого комітету, Галицька районна адміністрація разом із ТзОВ «Грінера Україна» власним коштом мають до 1 березня облаштувати контейнерний майданчик та встановити 4 підземні контейнери: для скляних відходів (3 куб. м), для вторинних відходів (папір, пластик, ПЕТ та метал) (4 куб. м) та 2 контейнери для змішаних відходів (5 куб. м). Контейнери вже привезли до Львова на початку листопада.

Нагадаємо, вперше підземні контейнери для сміття запропонували облаштувати у 2016 році. Цього року у відповіді на запит депутата ЛМР Сергія Іваха в міськраді повідомили, що загалом у центральній частині міста планують встановити 55 підземних таких контейнерів за дев'ятьма адресами.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!