У Львові знесуть багатоповерхівку на вулиці Шевченка

26533 0
Посадових осіб Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові неодноразово не допускали до будівництва багатоповерхівки на на вулиці Тараса Шевченка, 307-а.
фото: ЖК "Галіція"

фото: ЖК "Галіція"

 Приводом для такого рішення стало те, що забудовник багатоповерхівки  на вул. Т. Шевченка, 307-а, замовником якого є ТзОВ «КАНЬЙОН», кілька разів не допустив до перевірки цього об’єкта посадових осіб інспекції, а вимогу зупинити будь-які роботи проігнорував, інформує прес-служба Львівської міськради.

22 червня посадові особи Інспекції здійснили виїзд для проведення позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Тараса Шевченка, 307-а, однак посадових осіб Інспекції до перевірки цього об’єкта будівництва не допустили.

Ще одно спробу проінспектувати об’єкт працівники здійснили 26 липня. Однак цього разу теж безуспішно. Посадових осіб Інспекції до перевірки вказаного об’єкта будівництва не допустили, про що складено відповідний акт, припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, яким зобов’язано зупинити виконання будівельних робіт та забезпечити до 04.08.2016 доступ посадових осіб Інспекції до проведення перевірки.

Читайте також: У Львові заборонили будівництво багатоквартирного будинку

Окрім цього, 10 серпня Інспекція винесла постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та визнано ТзОВ «КАНЬЙОН» винним у недопущенні посадових осіб Інспекції до перевірки та наклала штраф у сумі 14500 грн.

4 серпня ТзОВ «КАНЬЙОН» вимоги припису про зупинення будівельних робіт та про забезпечення допуску посадових осіб Інспекції до перевірки не виконало, про що Інспекція склала відповідний акт, припис про зупинення будівельних робіт та 18 серпня винесла постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності і визнала ТзОВ «КАНЬЙОН» винним у недопущенні посадових осіб Інспекції до перевірки та наклала штраф у сумі 14500 грн.

Окрім цього 5 серпня Інспекція скасувала декларацію про початок виконання підготовчих робіт від 20 липня на будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Т. Шевченка, 307-а.

15 серпня посадових осіб Інспекції до перевірки нову не допустили. На вказаному об’єкті проведення будівельних робіт не зупинили, було зафіксовано проведення самочинних будівельних робіт, а саме: на фасадах збудованого багатоквартирного будинку проводились оздоблювальні роботи з утеплення та штукатурення зовнішніх стін.

Інспекцією винесено припис про знесення самочинно збудованого багатоквартирного житлового будинку та 29 серпня накладено штраф на ТзОВ «КАНЬЙОН» у розмірі 14 500 грн. за недопуск посадових осіб Інспекції до перевірки та штраф у розмірі 130 500 грн. за проведення самочинних будівельних робіт.

Нагадаємо, на початку літа Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області в рамках заходів архітектурно-будівельного нагляду скасував дію містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на вул. Кондукторській, 48 у Львові. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!