У Львові зніматимуть польський серіал за романом Марека Краєвського

3187 0
Зйомки, імовірно, пройдуть навесні.
Фото: tvlegnica

Фото: tvlegnica

TVP (Телевізія польська) починає роботу над 12-серійним фільмом «Еринії» за романом польського письменника Марека Краєвського.

Сьогодні, 22 січня, продюсери серіалу зустрілись із міським головою Львова Андрієм Садовим, щоб обговорити зйомки у Львові, інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові знімають фільм про Голокост. Фото

Ідеться про одну серію телефільму, хоча дії роману і відбуваються у Львові у 1937-39 роках та у Вроцлаві 1946 року. У решті серій роль Львова на екрані «виконуватиме» польське місто Легніца, писали місцеві ЗМІ.

Сценарій серіалу написали Ігор Брейдигант, Борис і Магдалена Ланкош, Владислав Пасіковські, режисер – Борис Ланкош, виробник – Telewizja Polska SA.

Додамо, TVP отримала права на екранізацію роману Марека Краєвського ще у 2017 році та про зйомки заговорили 2019 року. Раніше польські ЗМІ повідомляли, що серіал може бути спільного виробництва із Netflix, але наразі такої інформації немає.

Читайте також: Які фільми знімали у Львові у 2019 році

Марек Краєвський – сучасний польський письменник. «Еринії» – його ретро-детектив, дія якого відбувається у довоєнному «польському» Львові. Комісар поліції Едвард Попельський розслідує жахливе вбивство. В українському перекладі книжка вийшла у видавництві «Урбіно» у 2010 році, переклала роман Божена Антоняк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!