У Львові знову пікетували будівлю поліції та вимагали звільнити Василя Віконського

2783 0
Протести з вимогою звільнити очільника обласної поліції відбуваються вже не вперше.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Будівлю Головного управління Нацполіції у Львівській області, що на вулиці Гнатюка, знову пікетували та вимагали відставки керівника поліції Василя Віконського.

Під час протесту, активісти підпалили фаєри та принесли шини до головного входу в будівлю. Після цього активісти відправились на колишню базу «Беркуту» на вулиці Тролейбусній. Василь Віконський до активістів не вийшов.

Протести з вимогою звільнити очільника обласної поліції відбуваються вже не вперше. 24 вересня до зали, де відбувалася апаратна нарада голови ЛОДА Маркіяна Мальського, увірвалися зокрема учасники «УСУ АТО», «Національний корпус», «Рабів до раю не пускають» та вимагали звільнити Василя Віконського через силовий розгін активістів у Соснівці, які блокували російське вугілля у Соснівці. ІЗ пікетом до поліції активісти прийшли 1 жовтня.

Кілька тижнів тому активісти там блокували вагони з російським вугіллям, після чого поліцейські розігнали людей та відкрили кримінальне провадження, оскільки пікетувальники блокували залізничні колії. У ЛОДА та ЛОР також зазначили, що поліція перевищила свої повноваження, оскільки частина правоохоронців була без розпізнавальних знаків.

Додамо, що Василя Віконського призначили керівником обласної поліції Львівщини 4 вересня.

Фото Варіантів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!