Політична реклама

У Львові знову планують змінювати траспортну схему

1827 1
Йдеться виключно про центральну частину міста, де автори проекту мають намір закрити для руху кілька вулиць, а також на частині вулиць впровадити виключно односторонній рух.

Про це пише ZAXID.NET, посилаючись на «Головні новини Львова».

Зокрема, йдеться про вулицю Франка, яку називають однією з «коркотвочих» у місті. У години пік тут збираються чи не кілометрові «тягучки». Заступник голови робочої групи з впорядкування руху у Львові Олег Шмід розповідає, що навіть на зелене світло автомобілі з вул. Левицького не можуть виїжджати на Франка – через корки, тому змушені об’їжджати, створюючи аварійну ситуацію.

Аби розвантажити це перехрестя, фахівці пропонують рух на вул. Левицького зробити реверсним, те ж саме у планах і на вул. Пекарській. Відтак, цей роз’їзд має стати хрестоподібним, а вулиці – з одностороннім рухом, що має пришвидшити рух транспорту по них.

«Прораховувалось на спеціальній програмі, яка створена транспортними спеціалістами, вона в нас є у Львові. Ця комп’ютерна програма називається «Візум». Власне після того, як ми перебрали кілька варіантів руху у Львові, ця схема (з впровадженням одностороннього руху на кількох вулицях, – ред.) показує, що найменше корків буде, коли ми її використаємо», – каже Олег Шмід.

Також односторонніми хочуть зробити площі Соборну та Митну. Тут пропонують влаштувати рух у протилежний, ніж зараз, бік і лише для громадського транспорту.

Більшість водіїв у місті поки ще не знають про такі плани. Водій пан Ярослав каже: «Коли поміняли маршрутки, зовсім було погано, люди не знали, куди кидатись. І не було попереджено. Так само, якщо поміняють напрямки руху, те саме буде».

Інший водій, пан Петро вважає, що автомобілі мають повністю об’їжджати центр міста: «По Підвальній або з іншого боку. Щоб центр був піший. Так – за кордоном».

У згаданій концепції також повністю пропонується перекрити для руху вулиці Герцена та Ференца Ліста.

Однак це лише пілотний проект, який ще навіть не затверджений, кажуть в управлінні транспорту Львівської міської ради. Не було ще ані громадських слухань, ані рішення сесії. Не бачили концепцію в очі в ДАІ, тому і відмовились давати будь-які коментарі, мовляв, ще надто рано робити висновки про те, що пропонує робоча група.

Андрій Білоус, заступник начальника міського управління транспорту міськради каже: «Сьогодні це є концепт. Звичайно, що воно має пройти стадію обговорень, стадію погоджень».

Загалом, концепція розрахована до 2022 року і поділена на кілька етапів. Окрім змін у русі, її автори також збираються створити вільні від транспорту пішохідні зони та розширити кількість паркомісць.


Читайте також:
27 Жовтня, 2012 10:03
Львів'янин Ну замучили нас чиновники з цими транспортними схемами, світлофорами. Складається таке враження, що це навмисно створюються проблеми для львів'ян. І де, до речі, обіцяний трансферний квиток???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!