У Львові знову просять прибрати виділені смуги для громадського транспорту

2820 0
Відповідна петиція набрала понад пів тисячі голосів.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Петиція про ліквідацію усіх виділених смуг для руху громадського транспорту у Львові набрала станом на 6 травня 567 голосів. Тепер її має розглянути сесія ЛМР.

Читайте також: У Львові відремнтують ще одну частину вулиці Шевченка

Автор петиції Богдан Гулай каже, що має бути економічне та екологічне обґрунтування для того, щоб виділені смуги функціонували.

«В економічне обґрунтування мають входити показники зміни пропускної здатності доріг, як і за кількістю пасажирів (в громадському і в приватному транспорті окремо та загалом), так і кількості вантажу, що може перевозитись цими ділянками (що має безпосередній вплив на економічний розвиток нашого міста)», – каже автор петиції.

Екологічне обґрунтування, на його думку, має складатись із показників зміни концентрацій шкідливих речовин (прогнозування та реальні дослідження) та порівняння їх з гранично допустимими концентраціями відповідно до і після роботи виділених смуг руху.

Читайте також: Чи працюють виділені смуги на Чорновола у Львові. Відео з дрона

Також Богдан Гулай просить міську раду Львова розглянути можливість використання виділених смуг в окремі години і дні для різного транспорту.

Разом з тим, каже автор петиції, міська рада має проводити ремонти вулиць та збільшувати кількість громадського транспорту у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!