У Львові повернуть «вікно життя»

9457 0
Планують, що нове «Вікно життя» запрацює вже до кінця березня.
фото ілюстративне: eveningkiev.com

фото ілюстративне: eveningkiev.com

Вікно запрацює у Львівській міській дитячій клінічній лікарні на вулиці Орлика, 4. Там вже завершують будівельні роботи. За словами головного лікаря Дмитра Квіта, таким діткам тут зможуть надати усю необхідну медичну допомогу, передає Львівська хвиля.

«Вони будуть вимагати на першому етапі їхнього перебування у лікувальному закладі ізоляції. У нас є можливості швидко обстежити цю дитину, визначитись, якщо будуть якісь відхилення», – розповів Дмитро Квіт.

Читайте також: Українці зможуть самостійно обирати педіатра для дітей

Додамо, кілька років тому у Львівських пологових відділеннях діяло так зване «вікно життя», яке давало змогу анонімно залишити дитину, якщо батьки хочуть від неї відмовитися. Ззовні з вулиці відчинялося віконце. Коли до середини щось потрапляло, то воно заблоковувалося. Після зачинення вікна одразу спрацьовувавала сигналізація і працівники закладу забирали дитину. 

Як розповіла раніше Tvoemisto.tv виконувачка обов'язків керівника департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Ірина Микичак, наразі підкидання дітей не має масового характеру і відновлювати таку «послугу» у закладах області не мають наміру: «В  обласній лікарні не плануємо відновлювати «вікно життя». У перинатальному центрі – можливо після ремонту».

Опублікував Ярослав Сиваківський

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!