Політична реклама

У Львові знову запрацювала служба супроводу незрячих

1531 0
У Львівській обласній організації УТОС після річної перерви, зумовленої змінами в законодавстві відновила роботу служба супроводу незрячих.

Про це tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«В рамках цієї співпраці незрячим надаються також юридичні, психологічні та реабілітаційні послуги. Надання таких послуг певною мірою унезалежнює людей з порушеннями функції зору, дає можливість їм вийти за межі власного помешкання, самостійно вирішувати особисті питання, робити покупки чи навіть відвідувати театр або концерт», - розповіла керівник Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза.

Люди, які допомагають незрячим, навчаються на спеціальних тренінгах. «Світ незрячих – це світ темряви й невідомості. Відповідно, ми як громада повинні підтримувати їх і допомагати долати життєві виклики, які випали на їхньому життєвому шляху», - додав в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Довідка. Львівська обласна організація УТОС сьогодні налічує 6 осередків, до яких входять 2364 громадяни. Основна мета діяльності: захист інтересів інвалідів по зору, інтеграція їх у суспільство, соціально-трудова, медична і психологічна реабілітація.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!