У Львові зняли відеопоезію Антонича про сучасне місто

3384 0
У Львові зняли відеопоезію за мотивами вірша «Ротації» Богдана-Ігоря Антонича. Відео показує Львів буденний і нетуристичний: район Сихів, громадський транспорт, робота львівських промислових підприємств, митців та комунальників, львівські ринки, вулиці та дитячі майданчики.

Продюсерка відео Ольга Райтер, автор ідеї та режисер Іван Федорич, звук: DJ Shoz і Zombo.

«Суть проекту – глянути на нетуристичний, небанальний, невідомий загалу Львів. Ми не хотіли робити типову відеолистівку зі Львова з його історичною частиною. Ми вважаємо, те, що в районах, в стукотіннях молотків, в іскрах зварювальників і в базарі теж є свій особливий шарм… Ми захотіли «оголити» Львів і зробити його не таким пафосним. Неозброєним оком видно, що Івана надихали роботи Дзиґи Вєртова («Людина з кіноапаратом») і Вальтера Рутмана («Симфонія великого міста»), він переслідував естетику перших фільмів. Зараз це відео може здатись звичайною фіксацією, але за десятиліття чи два, я певна, воно набуде іншого відтінку», – розповіла tvoemito.tv Ольга Райтер.

Іван Федорич зазначив, що відео знімали впродовж місяця.

«Мені подобається Антонич. Ідея була, аби перенести Антонича в сучасне русло, тому озвучене відео начиткою його вірша репом. Ми пробували зробити версію з електронною музикою, але вийшло вже надто академічно, тому обрали прогресивніший варіант. До речі, сам трек навіть без відео – вже унікальний, бо ще ніхто не робив Антонича речитативом», – розповів режисер tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!