У Львові зросли ціни на шкільне приладдя

2410 0
Орієнтовно у перший клас на 2014-2015 навчальний рік у Львові понад піде 7 400 дітей. У міськраді наголошують, що ця цифра є плановою, а отже не точною, остаточна інформація буде відома 1 вересня. Крім того, цьогоріч зросли ціни на шкільні товари, а все через ріст курсу долара, бо товар, кажуть продавці, здебільшого, закордонний. Відтак, віддати першокласника до школи, враховуючи форму та все приладдя, менше, ніж за тисячу гривень не вдасться.
Фото: zakupy.lviv.ua

Фото: zakupy.lviv.ua

Кількість першокласників може відрізнятись від кількості дітей, які підуть цього року до школи, через те, що деякі батьки подавали заявки не в один навчальний заклад, а у декілька, пише ZAXID.NET.

Також цього року загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста приймуть на навчання 118 дітей зі східних областей України та з Автономної республіки Крим. З них 95 дітей піде у перший клас, а 23 – відвідуватимуть дитячі садочки міста Львова.

Відправити львівського школяра у перший клас батькам обійдеться не менш, як у тисячу гривень.

Поки що на львівських ринках шкільну форму купують дуже мало. Для дівчинки вона цього сезону коштує залежно від моделі і складу тканини 500-600 гривень. А от хлопчачі – приблизно на сто гривень дешевші.

Якщо дешевше, то китайське, наголошують продавці. Але цьогоріч шкільні форми на ринку здебільшого від київських та навіть львівських виробників.

Та попри те, що у магазинах є чимало "шкільного" товару, торг насправді ще й не розпочався – покупців цьогоріч обмаль.

Щодо сумок, то на ринку вони коштують від 70 до 400 гривень. Середня ціна у магазині – близько 300 гривень.

У магазинах також є величезний вибір зошитів. Економ-варіант для наймолодших – від 80 копійок. Старшокласники зазвичай купують дорожчі – від півтори до 3 гривень за один. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!