У Львові зростає кількість травм через ожеледицю. Як вберегтися

1523 0
Лише за чотири дні ожеледиці у травмпункти Львова звернулося більше сотні людей.

У травмпункти першого територіального медичного об'єднання Львова упродовж чотирьох днів звернулося 131 львів’янин, повідомляє ТМО.

Саме через ожеледицю на 60% побільшало звернень, аніж у незимовий період. При тому, зі складними переломами та вивихами госпіталізували 30 осіб. Найчастіше трапляються переломи в зап‘ястковому суглобі, переломи гомілок, ноги в ділянці колін.

Читайте також: Авто краще пропустити, або кілька порад пішоходам і водіям, щоб зберегти здоров'я

Бережіть себе та за потреби звертаєтеся у травмпункти Першого територіального медичного об’єднання

Медики наголошують – виявити перелом може лише рентген, тому при найменшій підозрі на травму потрібно терміново звернутися за допомогою до лікарів в травмпункт.

Щоб не травмуватися, варто заздалегідь подбати про зручне взуття. Саме воно є однією з найпоширеніших причин переломів нижніх кінцівок. Особливо це стосується жінок на підборах. Не потрібно ховати руки в кишені. Якщо падіння не уникнути, падати бажано на бік. Руки вперед не виставляти, адже саме переломи зап’ясть є «рекордсменами» зимового періоду. При падінні можна напружити всі м’язи і це захистить руки та ноги від розтягнень та переломів.

Читайте також: У Львові на завтра оголосили штормове попередження

Техніка безпеки в ожеледь для пішоходів:

  • Рухайтеся по тротуарах з особливою обережністю, обходьте лід, дивіться під ноги.
  • Дорогу переходьте тільки у встановлених для цього місцях – на спеціальних пішохідних переходах різного типу (втім, це правило відноситься до будь-якої погоди).
  • Не біжіть швидко, адже можна послизнутися і впасти: ходити варто акуратно і спокійно, а переходити дорогу тільки на зелене світло світлофору.
  • При ходьбі ноги краще розслабте і трохи зігніть в колінах, ступайте при цьому на всю підошву.
  • Не тримайте руки в кишенях, тому що це погіршує можливість утримати рівновагу, до того ж падіння в такій позі збільшує ризик отримати важкі травми при падінні.
  • Обходьте металеві кришки каналізаційних люків, тому що дуже часто вони покриваються в холод льодом.
  • Будьте обачні навіть на тротуарі, адже в ожеледь автомобіль може занести з дороги і на пішохідну територію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!