У Львові зростуть тарифи на воду. Деталі

4133 1
З 1 січня 2016 року львів’янам доведеться більше платити за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – на 41 і 21 копійку відповідно, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
фото: fotofact.in.ua

фото: fotofact.in.ua

Причиною зростання тарифів у ЛМКП «Львівводоканал» назвали зростання цін на енергоносії, зокрема від травня 2015 року до листопада 2015 року тариф на електроенергію зріс з 1,662 грн. до 1,825 грн. (з ПДВ за 1 кВт/год). Оскільки у структурі тарифу складова електроенергії значна, Національна комісія скоригувала тариф ЛМКП «Львівводоканал». Окрім цього Нацрегулятор здійснив перехід від єдиного тарифу для всіх категорій споживачів, а саме виділив окремий тариф для оптових споживачів, що, у свою чергу, спричинило зростання тарифу для інших категорій споживачів.

Читайте також: Як львів'янам заощадити на компослугах. Три поради від експерта

Відтак, згідно з Постановою НКРЕКП, тарифи для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (в т.ч. для населення), будуть такі (з ПДВ):

  • на централізоване водопостачання — 5,46 грн. за 1 куб. м.;
  • на централізоване водовідведення — 4,02 грн. за 1 куб. м.

Читайте також: Як економити в опалювальний сезон: 3 прості поради

Водночас, Нацрегулятор затвердив тарифи і для споживачів, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення. Тобто для ліцензіатів, які придбавають в іншого ліцензіата питну воду з метою її подальшої реалізації споживачам та/або подають стічні води на очищення іншому ліцензіату за окремими тарифами на централізоване водопостачання та/або водовідведення. Відповідно для цієї категорії тарифи для ЛМКП «Львівводоканал» встановлено такі:

  • на централізоване водопостачання — 2,376 грн. за 1 куб. м. (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення — 0,624 грн. за 1 куб. м. (з ПДВ).

Читайте також: Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати?

Внаслідок коригування енергетичної складової тарифу вартість послуг водопостачання зросте на 10%, тобто на 0,408 грн. з ПДВ, а водовідведення – на 5,6%, це 0,216 грн. з ПДВ.

Скориговані тарифи затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 12.11.2015 р. № 2714. Вони набудуть чинності 1 січня 2016 року.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
18 Липня, 2016 17:28
axabnrg Кому якісне питне водопостачання? Тут покроково описано як зробити водогін в селі чи містечку
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/vodopostachannya-v-selakh/real-zuy-vlasniy-proekt/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!