У Львові зустріли чемпіонку світу з шахів. Як це було

3159 0
Сьогодні, 7 квітня, Львів зустрів Марію Музичук, 22-річну шахістку, яка 5 квітня у м. Сочі (Росія) здобула титул Чемпіонки світу з шахів серед жінок. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Як заявив міський голова Львова, на урочистому засіданні з нагоди Дня міста Львова на спортсменку чекають певні нагороди, проте, які саме, він не уточнив.

«Мені було дуже важко грати з росіянкою,бо грала не на своїй території. Тим не менше, в мене був вищий рейтинг, мені здавалось, що по грі я їй не поступаюсь і дуже рада, що мені вдалось виграти такий матч», – цитує слова Музичук tsn.ua.

Довідка

5 квітня у заключній, четвертій, партії фіналу світової першості-2015 в Сочі (Росія) вихованка шахової школи Стрия Львівської області зіграла внічию з росіянкою Наталією Погониною і, вигравши зустріч з рахунком 2,5:1,5, виборола титул чемпіонки світу.

На шляху до фіналу Музичук обіграла Юаньлін Юань, що представляє Канаду (2,5:1,5), Моніку Сочко з Польщі (3:1), Антоанету Стефанову з Болгарії (1,5:0,5), а також представниць Індії Хампі Конеру (2,5:1,5) і Дронаваллі Харику (3,5:2,5).

Марія Музичук стала другою українською чемпіонкою світу з шахів серед жінок за часів Незалежності після харків'янки Анни Ушеніної, яка виграла світову шахову корону у 2012 році в Ханти-Мансійську (Росія).

Фото: Олександр Мазуренко; «Гал-інфо»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!