У Львові зведуть новий торгово-офісний комплекс із трирівневим паркінгом. Візуалізація

10518 0
Будівництво у межах вулиць Кульпарківської та Садової планує компанія депутата Львівської міської ради.

У межах вулиць Кульпарківської та Садової у Львові зведуть торгово-офісний комплекс із трьорівневим паркінгом. Також там планують збудувати багатофункційну будівлю, у якій, зокрема, буде житло, заклад освіти та підземний паркінг. Будуватиме компанія депутата Львівської міської ради Назарія Бербеки.

Читайте також: Фірма депутата ЛМР побудує на Кульпарківській житловий комплекс. Візуалізація

Сьогодні, 9 липня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво торгово-офісної будівлі з вбудованою автостоянкою та трансформаторною підстанцією на вул. Кульпарківській, 96 та вул. Садовій, 2а. Документ отримало ТзОВ «Тібет» та ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія». Також сьогодні ці компанії отримали містобудівні умови і обмеження на будівництво багатофункціональної будівлі з вбудованим закладом освіти, приміщеннями громадського і комерційного призначення та підземною автостоянкою поруч, на вул. Кульпарківській, 96.

«Йдеться про комплекс житлово-громадський. Комплекс на вул. Кульпарківській, 96 та вул. Садовій, 2а – суто громадська частина. Там передбачено трирівневий наземний паркінг. Пасаж з громадськими просторами. Більша частина забудови із вулиці Садової – це паркінг. Інша частина – комерційний центр. Заплановане облаштування громадського внутрішньодворового простору і на вулиці», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також додав, що з вулиці Кульпарківської заплановано нову чергу житлового будівництва з вбудованим закладом освіти, приміщення має мати всього лиш трохи більше, ніж 300 кв. метрів.

Представник компанії забудовника – Назарій Бербека, який є й депутатом Львівської міської ради від «Європейської солідарності», під час засідання зазначив, що перед плануванням освітьнього закладу у цьому будинку детально вивчили попит. Він каже, що такого розміру садок – це цілком достатньо у цьому мікрорайоні.  

«Ми проаналізували весь мікрорайон. Є 7 закладів освіти. Ми пропрацювали, яка площа була потрібна», – каже він.

Ймовірно він буде приватним, у комунальну власність її передавати не планують.

Відповідно до містобудівних умов та обмежень висота торгово-офісної будівлі не повинна перевищувати 27,2 метрів, а багатофункціональної будівлі – 27,1 метрів.

Зазначимо, що за даними платформи Youcontrol, керівником ТзОВ «Тібет» є Петро Петрушевський, співзасновником цієї компанії був теперішній депутат ЛМР від «Європейської солідарності» Остап Доскіч. Зараз Остап Доскіч є заступником директора у ТОВ «Тібет». Інша компанія, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», належить Назару Бербеці та Тарасу Дідику. Назар Бербека також є депутатом ЛМР від «Європейської солідарності».

Нагадаємо, що компанії ТзОВ «Тібет» та ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» побудують на вул. Кульпарківській,96 багатоквартирний житловий комплекс ЖК Safe Town (Сейф Таун) із вбудованою автостоянкою та громадськими приміщеннями. На сайті забудовника йдеться, що комплекс складатиметься із 6, 10, 16 поверхів, буде передбачено 200 паркомісць. Містобудівні умови та обмеження на попередню чергу будівництва компанія отримала взимку 2021 року. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!