На Личаківському кладовищі зведуть пам’ятник хорватським воїнам. Візуалізація

2319 0
Проект пам’ятника створив Володимир Цісарик.
Візуалізація прес-служби ЛМР

Візуалізація прес-служби ЛМР

У Львові на військовій частині Личаківського цвинтаря збудують меморіальний знак хорватським воїнам, полеглим у Першій світовій війні. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 21 вересня.

Читайте також: На цвинтарях Львова встановлять пам’ятні знаки на честь Січових стрільців та воїнів УПА

Хорватське місто Загреб звернулося з листом до Львівської міськради з проханням встановити меморіальний знак хорватським воїнам, з нагоди відзначення 100-річчя Першої світової війни. Пам’ятник мають встановити на військовій частині Личаківського цвинтаря, поруч із уже встановленими австрійськими та словенськими пам’ятниками.

Автором архітектурної композиції є Володимир Цісарик, який спроектував пам’ятну скульптуру бійцям Листопадового чину, яку вже почали зводити на Городоцькій, скульптури винахідників гасової лампи Яна Зега та Ігнасія Лукасевича, пам'ятник Пабло Пікассо та скульптуру пивовара на проспекті Свободи. 

Читайте також: Топ-20 незвичних пам’ятників Львова

Встановлення меморіального знаку фінансуватиме Комітет міста Загреб, утім дирекція Личаківського цвинтаря має сприяти безперешкодному доступі представників Хорватії на час робіт.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!