У Львові з'явилась нова площа. Фото

4854 0
Храм Софії на території студмістечка освятили у 2016 році.
Фото Христини Процак

Фото Христини Процак

Територію студмістечка Українського католицького університету у Львові біля Стрийського парку перейменували на площу Святої Софії Премудрості Божої. Владика Борис Ґудзяк сьогодні освятив нову площу.

Подію присвятили 20-літтю візиту до Львова святого Папи Івана Павла ІІ та посвяті нового Колегіуму УКУ.

Територію у районі вул. Стрийської та вул. Козельницької у Львові перейменували на площу Святої Софії Премудрості Божої у травні цього року. З такою ініціативою виступив Український католицький університет. Йдеться про площу біля церкви Софії на території університету. У центрі студентського містечка розташована Церква святої СофіїПоруч із церквою на площі розташована бібліотека Центр Шептицького, позаду – студентський колегіум та академічний корпус.

Додамо, що церква Софії унікальна тим, що в одній будівлі на різних ярусах функціонують три храми: наземний рівень – це церква Софії-Премудрості Божої, на нижньому – ще два: храм святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього. При церкві діє також духовно-пасторальний центр. Тут передбачені місця для сповіді, розмови, зустрічей.

Фото Христини Процак

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!