У Львові перейменували вулицю, яка носила ім’я російського лікаря

8466 0
Вона носитиме назву українського громадського та політичного діяча.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові перейменували вулицю, яка носила ім’я російського лікаря-терапевта Сергія Боткіна. Тепер вона носитиме назву українського громадського та політичного діяча, члена Української Національної Ради, державного секретаря з охорони здоров'я при уряді ЗУНР, голови Українського лікарського товариства Івана-Теодозія Куровця. Відповідне рішення сьогодні, 6 грудня, затвердили на сесії міськради.

Зазначимо, що історію цієї вулиці, яка сполучає вулицю Академіка Рудницького та вулицю Володимира Великого, можна прочитати тут

Читайте також: Львівська вулиця, яка була стежкою до «божевільних», або Інший бік Кульпаркова

Нагадаємо, у Львові обрали назви для першої частини вулиць, що підлягають перейменуванню. Попередньо депутати ЛМР підтримали наступні пропозиції для нових назв вулиць, що підлягають перейменування в межах деколонізації топоніміки вулиць. Зокрема, у Львові з'явиться вулиця Юрія Руфа, Любомира Гузара, Гостомельська, Херсонська тощо. Повний перелік першої частини читайте тут. На сесії ЛМР 18 серпня підтримали перейменування ще 20 вулиць, серед яких була вулиця Івана Вакарчука. 

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією та росією, чи радянською пропагандою. Які ще вулиці перейменують у Львові, Винниках та Рудному, можна переглянути тут. Tvoemisto.tv також з’ясувало, коли зміни з перейменувань зможуть реалізувати та як це вплине на мешканців міста. 

Софія Шавранська

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!