У Львові з’явиться бригада соціально-психологічної допомоги

2574 0
Серед іншого, її працівники допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства.
фото: style.it

фото: style.it

З 22 квітня у Львові при міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді почне працювати мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Працівники бригади допомагатимуть людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, зокрема – постраждалим від домашнього насильства. Звернутись до працівників можуть мешканці Львова, Винників, Рудного та Брюховичів.

Читайте також: Як поводитись при загрозі домашнього насильства. Поради від поліції

До складу бригади увійдуть п’ятеро працівників центру соціальних служб: двоє психологів і троє соціальних фахівців. Після моніторингу кількості викликів та звернень спектр послуг мобільної бригади планують розширювати, як і, можливо, графік роботи.

«Статистика вражає. Виявляється, 60% жінок, які постраждали і звернулися по допомогу, не визнають, що відбулося насильство. Це свідчить про те, що суспільство не готове до боротьби з такою проблемою. Для нас у центрі є важливим не тільки реагування на такі випадки, але й надання якісної психологічної допомоги. Важливо, щоб реакція міста була негайною. За статистикою, 90% усіх звернень – від жінок, які потерпають від насильства. Дуже часто свідками таких ситуацій є діти. Якщо мешканці міста будуть знати, що є така допомога, то кількість звернень зросте, і ми зможемо надати фахову допомогу», – каже директорка Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Алла Горбач.

Фахівці мобільної бригади пройшли сертифіковані курси з кризового втручання та надання першої домедичної допомоги, як і оператори телефонної лінії мобільної групи.

Читайте також: Міфи і правда про згоду на секс. Роз'яснення від Мін'юсту

В екстрених випадках члени мобільної бригади виїжджатимуть на місце події, а за необхідності – залучатимуть працівників поліції та фахівців служби у справах дітей і управління охорони здоров’я.

Мобільна бригада працюватиме в робочі дні з 9:00 до 18:00. Звернутись по допомогу можна за безкоштовним номером 0-800-307-305.

Про випадки домашнього насильства можуть повідомляти усі, хто знає про них або ж став свідком таких ситуацій.

«Наша бригада буде надавати екстрену соціально-психологічну допомогу не тільки особам, які потерпіли від домашнього насильства, але й тим, хто перебуває у кризовій ситуації, а також людям, які потребують екстреної допомоги. У цьому наше завдання. Загалом по Україні таких бригад функціонує 49, на території Львівської області – 4», – каже керівник мобільної бригади Тарас Ковальчук.

Читайте також: Відтепер за домашнє насильство можна потрапити за ґрати на 2 роки

Керівник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин каже, що на наступному засіданні сесії ЛМР депутати розглядатимуть Програму запобігання та протидії домашньому насильству. Серед іншого, Програма передбачає створення притулку для постраждалих від домашнього насильства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!