У Львові буде інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні. Фото

3113 0
Сьогодні, 24 липня, о 17 годині у читальному залі бібліотеки Франкового університету презентуватимуть електронну меморіальну дошку. Із неї львів’яни зможуть дізнатися більше про Богдана Сольчаника – Героя Небесної Сотні, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілів на Майдані.
фото: facebook (Марічка Погорілко), bohdan.sitegist.net

фото: facebook (Марічка Погорілко), bohdan.sitegist.net

Напередодні дня народження Богдана Сольчаника (25 липня йому виповнилося б 30 років) його колеги-соціологи презентуватимуть унікальну інтерактивну дошку. Вона з'явиться у читальному залі бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це на своїй facebook-сторінці повідомила Віра Гой, сестра Богдана Сольчаника.

«Очевидно, місце знакове, яке сформувало Богдана як науковця. І він повертається туди... А студенти, дослідники отримають змогу читати його вірші, наукові та публіцистичні тексти, переглядати фото та відео», – написала вона та запросила усіх охочих прийти сьогодні на відкриття меморіальної дошки.

Презентація відбудеться в Науковій бібліотеці (вул. Драгоманова, 5). Початок о 17.00 годині.

Інтерактивна дошка матиме кілька розділів: «Про Богдана», «Тексти», «Спогади», «Фотографії», «Відео», «Поезія», «Листування». Як виглядає її проект, можна подивитися ТУТ.

Марічка Погорілко, яка активно долучилася до ініціативи, оприлюднила на своїй facebook-сторінці фото меморіальної дошки.

Нагадаємо, Богдан Сольчаник (25 липня 1985 - 20 лютого 2014) – історик, соціолог, громадський діяч, викладач Українського Католицького Університету. Загинув на Майдані під час Революції Гідності.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!