Львівські науковці, університети і бізнес об’єднаються у біотехнологічний кластер

2435 0
Над розробкою біотехнологічного кластеру у Львові працюють майже рік.
Фото:unsplash.com

Фото:unsplash.com

Студентська, наукова та бізнес-спільноти об’єднаються для розвитку біотехнологічного напрямку в Україні. Поки що невідомо, коли кластер запрацює, адже наразі працюють над запуском та моделлю ініціативи, визначають менеджера-координатора, залучають стейкхолдерів, повідомляє прес-служба ЛМР.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко в коментарі для Tvoemisto.tv розповів, що над розробкою цієї ініціативи працюють вже майже рік.

«Цей кластер – це спроба підштовхнути Львів до розвитку у науково-дослідницькому напрямку. Я думаю, що це буде орієнтовно 15-20 суб’єктів, які у синергії опрацьовуватимуть новий етап у науковому житті Львова. Проте це буде суто практичний етап, адже запит міста є, ресурси є, експертиза університетів також присутня. Саме тому цей кластер вигідний для всіх трьох сторін», – говорить він.

Також Андрій Москаленко розповідає, що як зразок ініціатори кластеру розглядають модель, яка є у Вроцлаві. У червні її поїдуть досліджувати.

Читайте також: У Львові створили модний кластер

Фінансування буде у межах самого кластеру: «Є запит від наукової експертизи, а також ми готуватимемо міжнародні проекти, тож матимемо змогу отримувати фінансову допомогу з-закордону», – пояснює заступник міського голови з питань розвитку.

За його словами, наразі для запуску кластеру гроші не потрібні, найважливіше – це обмін інформацією, щоб якомога більше охочих долучилося до ініціативи. Де відкриється кластер, ще невідомо, проте за словами Андрія Москаленка, найбільш вірогідно, що у Lviv Tech School. Ініціатори кластеру закликають до партнерства всіх охочих. На сьогодні готовність долучитися до об’єднання виявила «Компанія Ензим».

Нагадаємо, ще вже не перший кластер, який є у Львові. Досить успішними та відомими є кластер освіти та креативності, IT-кластер та туристичний.

Довідка.

Біотехнологія — використання живих організмів і біологічних процесів у виробництві. Це міждисциплінарна галузь, що виникла на стику біологічних, хімічних і технічних наук. З розвитком біотехнології пов'язують вирішення глобальних проблем людства — ліквідацію нестачі продовольства, енергії, мінеральних ресурсів, поліпшення стану охорони здоров'я і якості навколишнього середовища.

Ганна Аргірова

 

 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!