У Львові з’явиться «скляний костел» та трамвайна колія із LED-бруківки

5641 0
На місці, де раніше була кінцева зупинка трамваю №4, на площі між вул. Снопківською та Свєнціцького, з’явиться новий громадський простір. Тут приведуть до ладу сквер, облаштують освітлення, встановлять вуличні меблі та зімітують колишню колію LED-бруківкою. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: city-adm.lviv.uа

фото: city-adm.lviv.uа

За словами начальника міського управління урбаністики Олександри Сладкової на цій площі – на місці палацу спорту «Трудові резерви» – колись мав бути костел. Але у 1939 році його будівництво припинили, а потім і змінилось призначення будівлі. Сама ж площа залишилась непоміченою та необлаштованою – попри те, що була добре сформованою та «зеленою» і мала чудовий краєвид на місто. Відтак, активісти вирішили привести її до ладу.

Читайте також: У Львові зупинку транспорту перетворять на громадський простір

«По-перше, цю площу потрібно зробити доступною, тобто облаштувати пандус, тому що зараз там є тільки сходи, й інакше, ніж ними, добратися туди неможливо. Ми також встановимо на місці лавки та, можливо, вуличні тренажери, приведемо в порядок мощення та облаштуємо освітлення. Роботи тут зроблені вже на більш ніж половину», – зазначає посадовець.

Окрім цієї частини проекту, місто також отримало пропозицію від громадських активістів щодо облаштування колишнього трамвайного кільця. За словами Сладкової, ідея в тому, аби закарбувати в пам’яті рейки та костел, який міг би бути на тому місці. «Під час будівництва колії на Сихів, тут зняли трамвайні рейки та залишили зелену ділянку, яку закрили парканом. Активісти запропонували «обіграти» тему рейок, які були, LED-бруківкою, тому що цей шматочок скверу залишився дуже цікавим. Бруківка світитиметься вночі, тож це буде досить затишний та симпатичний простір. Також ми облаштуємо тут скляну стелу, на яку нанесемо гравіювання – силует незбудованого костьолу. Якщо дивитися туди з певної точки, то можна буде побачити, як би виглядало місто, якби той модерністичний костел таки збудували», – розповідає урбаністка.

Читайте також: Wi-Fi та фонтан для пиття: як у Львові облаштують площу Маланюка

Як зазначає керівник Галицької РА Ірина Іванчина, на реалізацію цю проекту з міського бюджету цьогоріч виділили 700 тис грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!