Політична реклама

У Львові з'явиться нова археологічна атракція

1904 0
Залишки двох оборонних веж та Високого муру, які археологи зафіксували під час реконструкції вулиці Лесі Українки, законсервують, а на поверхні відзначать їхнє місце розташування.

На сьогодні розкрито рештки Високого муру і двох веж на відтинку приблизно 15-17 метрів. Нарешті вдалося уточнити давні мапи та дослідити, де точно розташовані ці оборонні споруди.

Зокрема є пропозиція, що мур відзначать іншим кольором бруківки, ніж проїжджа частина, а там, де є вежі, над поверхнею землі вимурують шматок стіни висотою 20-40 см

Детальний проект трасування та відзнакування археологічних знахідок ще буде розроблятись.

Скоріше за все, споруди не лише будуть трасувати, передбачається експонування решток оборонних конструкцій.

Нагадаємо, під час археологічного нагляду в ході реконструкції вулиці археологи виявили на Лесі Українки залишки двох з 28 веж Високого муру -  Вежі медо- та пивоварів і Вежі сідлярів і шапкарів, а також фрагменти Високого муру.

Джерело: Захід нет


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!