У Львові облаштують новий парк

5490 0
Історично на території, де зараз розміщено парк, розташовувалась німецька колонія.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

На сесії Львівської міської ради депутати ухвалили рішення щодо створення парку «Кольонія» та надання «ЛКП «Зелений Львів» дозволу на виготовлення проекту землеустрою ділянки для збереження і використання парку.

Парк розташований на території між вул. А. П’ясецького, вул. Сполучною та вул. Генерала В. Курмановича. Він перебуває у зоні Р-3 ー зоні озеленених територій загального користування. Загальна площа ー 2,5 га.

Читайте також: 15 цікавих фактів про парки Львова

У пояснювальній записці до проекту зазначено, що назва парку «Кольонія» є історичною, адже територія, на якій сьогодні розташований парк, до 1930 року перебувала за межами міста Львова (історичне село Cигнівка). Історичні довідки доводять, що Сигнівка є найбільшою в околицях Львова німецькою колонією, закладеною у 1880 році для 24 сімей з Німеччини, яка потім значно збільшилася.

За іншою версією, на території цих історичних сіл знаходився потужний залізничний вузол. Для якісного забезпечення функціонування залізниці земельні ділянки зазначеної території резервувалися для проживання працівників, які обслуговували залізницю. Відповідно, утворилося поселення, яке в народі отримало назву – «Залізнична кольонія» (на місцевому діалекті). За плином часу з назви поселення випало слово «залізнична», а озеленену територію в межах цього поселення стали називати парком «Кольонія».

Назар Притула

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!