Політична реклама

У Львові з'явиться низькопідлоговий трамвай

1149 0
У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже визначено підприємство-підрядник, яке розташоване у нашому місті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.


«Ідею створення низькопідлогового трамваю ми підтримували давно та працювали над нею більше 3,5 років. Зрештою, було створено спільне українсько-німецьке підприємство, яке здатне зробити цей вид транспорту у Львові. Воно і виграло тендер.

На сьогодні трамвай – це найбільш екологічний вид транспорту, що не має шкідливих викидів. За ним майбутнє», - говорить заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

Як зазначив Володимир Шевчук, трамвай буде обладнаний сучасною електронною технікою, хорошими меблями, кондиціонером, гучномовцями, обігрівачами. Транспорт буде комфортний як для дітей, так і для осіб похилого віку, для людей з вадами здоров’я.

З підприємством, яке виграло тендер, 24 липня було підписано угоду. Йдеться про спільне українсько-німецьке підприємство СП «Електрон Транс», створене на базі потужностей колишнього заводу «Електрон» у Львові. Новий низькопідлоговий трамвай планують зібрати до кінця року. На сертифікацію, обкатку, запуск потрібно буде ще 3-4 місяці.

Зазначимо, лише 4 міста в Україні, в тому числі і Львів мають вузьку (1 м) трамвайну колію. 

Джерело: Гал-інфо

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!