У Львові з’явиться перший шумозахисний екран

4175 0
У вересні на вулиці Липинського, 14-16 стартували роботи зі встановлення шумозахисного екрану. За словами керівника міського управління екології, на вказаній вулиці є 2 навчальні заклади – школа та садочок, у приміщеннях яких рівень шуму, спричиненого автомагістраллю, перевищує встановлені санітарними вимогами норми, чим і обумовлена необхідність будівництва споруд. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: i-visti.com

фото: i-visti.com

У 2013 році було проведено моніторинг акустичного забруднення поруч з магістральними вулицями міста. Тоді ж увагу привернула ділянка на вул. Липинського поруч з дитячим садочком №104 та середньою загальноосвітньою школою «Відродження», на якій зафіксовано значне перевищення акустичних показників. Для зменшення негативного впливу на організм учнів, дошкільнят та працівників цих закладів, а також для підвищення рівня акустичного комфорту було прийнято рішення встановити тут шумозахисний екран. Кошти на це рішенням сесії міськради виділили з міського фонду навколишнього природного середовища. Загальна вартість будівництва складає 732 тис. грн.

«Ми розробили проектно-кошторисну документацію, якою визначено параметри цього шумозахисного екрану, аби можна було привести рівень шуму в приміщеннях дошкільних закладів до санітарних вимог. Є позитивний висновок держбудекспертизи на встановлення. З червня ми шукали підрядника, а вже у вересні розпочали роботи. Це буде перший такий екран у Львові», – зазначає керівник управління Андрій Галушка.

Відтак, передбачається встановлення прозорої полікарбонатної стіни, довжиною 166,23 м та висотою близько 3,4 м. Полікарбонат закуповуватимуть у Польщі. Завершити роботи планують до кінця листопада.

Окрім цього, за словами Галушки, оголошено тендер на формування програми встановлення шумозахисних екранів у Львові. Наразі до участі зголосилась наукова організація, яка взяла на себе зобов’язання до кінця року проаналізувати всі магістральні вулиці, а також території біля виробництв, аеропорту та залізниці.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!