У Львові з’явиться сенсорний сад для лікування собак

1669 0
Спеціальний рослинний сад створять для собак буде першим в Україні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові облаштують перший в Україні сенсорний сад для собак. Таке місце створюють для того, щоб собаки мали кращу можливість лікуватися з допомогою природи. Сад знаходитиметься на майданчику біля ЛКП «Лев». Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

У саду планують висадити рослини, які будуть позитивно впливати на самопочуття та психоемоційний стан собак. Зокрема, щоб активувати всі органи чуття – зір, нюх, слух, смак, дотики.

«Сенсорний сад для собак надасть їм можливість займатись самолікуванням, як це передбачено самою природою. Спеціальні рослини сприятимуть подоланню стресу та забезпечуватимуть природну терапію проблем зі здоров’ям у чотирилапих. Для собак, що перебувають на ЛКП «Лев» у пошуках нової домівки, це особливо доречно. Потрапивши на підприємство з вулиці, майже всі вони мають потребу у зниженні тривожності та якомога швидшій соціалізації. Терапією є як відвідування сенсорних садів, так і, власне, процес їх створення – садівництво», – розповіла координаторка проєктів Dog-Friendly City Ольга Кирилович.

Читайте також: У Львові знову можна чіпувати собак безкоштовно. Графік і локації

Організатори запрошують охочих долучитися до облаштування сенсорного саду для собак у п’ятницю, 27 серпня на майданчику «ГуляйПоле» біля ЛКП «Лев» (вул. Промислова, 56). Лікувальні рослини, закуплені в межах Майстерні міста, тут висаджуватимуть з 13 до 19 год.

Крім того, мешканці можуть принести з собою саджанці рослин таких як базилік, валеріана, гербера, горох, звіробій, календула, лаванда, настурція, овес, орегано, петрушка, петунія, пшениця, розмарин, ромашка, соняшник, хміль, чебрець, чорнобривці, ячмінь.

За словами організаторів, наступними етапами довершення сенсорного саду будуть облаштування різних покриттів (для тактильних відчуттів) та слухових тренажерів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!