У Львові з’явиться ще два нових маршрути

4438 0
Процедура може зайняти орієнтовно місяць. Лише після цього автобуси зможуть курсувати за своїми схемами.

У Львові запустять два нових маршрути громадського транспорту, що курсуватимуть до села Рясне-Руське та селища Рудне. Наразі їх додали у транспортну мережу Львівської міської територіальної громади та розробили паспорти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Йдеться про №90 та №92. Перший сполучатиме мікрорайон Левандівки з кільцевою дорогою, Рудно та Рясне-Руське, а другий – з’єднає Рудно зі східною частиною Львова, він буде рухатися попри вул. Городоцьку, університет, центр міста в напрямку вул. Личаківської до вул. Джорджа Вашингтона.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Водночас попередньо, за повідомленням міськради Львова, планували, що два приміські маршрути – №1001 та №184а – стануть міськими, змінять свою нумерацію й частково схему. Тоді поліція ще мала погодити паспорти маршрутів, а міська рада – укласти з перевізниками тимчасові угоди. Після змін маршрут №1001 саме мав курсувати під номером 90, а №184А – під №92. Нині цю інформацію спростували та заявили про створення нових маршрутів у Львівській МТГ.

«Зараз ми тільки робимо перший крок у створенні цих маршрутів, їх додали в мережу, розробили паспорти. Наступний крок – паспорти і схеми даємо на погодження поліції. У поліції мають їх вивчити згідно з процедурою і після цього ми можемо говорити про створення того чи іншого маршруту», – каже він.

Процедура може зайняти орієнтовно місяць. Лише після цього автобуси зможуть курсувати за своїми схемами.  

Нагадаємо, після трагічної ДТП у центрі Львова 20 листопада, у якій через наїзд водія приміської маршрутки загинула монахиня, міська влада закликала обласну держадміністрацію скасувати курсування приміських маршруток через місто. Також торік Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації тоді зазначали, що підстав розривати договори з перевізниками, які їх обслуговують немає, а звинувачення називали боротьбою за пасажира.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!